Skip to Content

14 november 2017

Plantering i Jubileumsparken

November och regn är inget som stoppar MARELD och Le Balto. Denna vecka pågår planteringsarbetet för fullt i testbäddarna där växter ska prövas ut för den framtida parken. Studenter och trädgårdsintresserade hjälper till. Även P4 var på plats – lyssna på deras reportage här.

27 oktober 2017

Byggplats Kongahälla

Spring över jordklotet, hoppa på Mars, gå över Saturnus. Planeterna dyker upp en efter en  på den nya lekplatsen i Bäckparken och Kongahälla tar form även för barnen.

18 oktober 2017

Välkommen Niklas!

I veckan började Niklas Klingberg hos oss. Han kommer närmast från Cedervall arkitekter i Stockholm, och har nu valt att söka sig till rötterna på västkusten. Under sina fem år i Stockholm jobbade han mycket med skolprojekt, en viktig och angelägen erfarenhet som kommer styrka MARELDs kompetens inom området.

6 oktober 2017

Oskar föreläser om Framtidens naturvård

Arkitekturens betydelse för rekreationsområden i stadsmiljön – det var temat för Oskars föreläsning på Teknologisk Institut tidigare i veckan.

4 oktober 2017

Bryggene innefrån och ut

I samband med förra veckans prisutdelning i Trondheim fick vi möjlighet att se de gamla brygghusen från insidan. Många av husen har gått igenom kraftiga renoveringar men här fanns mycket av det gamla kvar.

21 september 2017

Välkomna Andreas och Erik-Hugo!

Med två nya ansikten – Andreas och Erik-Hugo – breddar vi vår kompetens inom arkitektur och design. Andreas Møller är arkitekt från Danmark som parallellt med sin lärartjänst på Chalmers ska styrka Marelds kompetens inom stadsbyggnad och arkitektur. Erik-Hugo Pajos är formgivare, utbildad både i Estland, Spanien och på HDK här i Göteborg.

14 september 2017

MARELD tävlar i Tyskland

Som enda icke- tyska team har MARELD och Kanozi prekvalificerat sig till en stadsplanetävling i Cottbus utanför Berlin. Det gamla dagbrottet ska bli en sjö och en ny stadsdel byggas i anslutning till vattnet.

5 september 2017

Skolhusgruppen besöker Ängsjögården

MARELD är genom Fanny Davidsson representerad i skolhusgruppens styrelse. I veckan gjorde man ett studiebesök på Ängsjögårdens förskola i Viskafors, en anläggning med höga ambitioner både ute och inne. Läs mer om projektet här.

7 augusti 2017

”Skateboading & the City” – the movie

Missade du försommarens skateseminarium? Var du där men satt och sov för att det var sent på dagen? Det gör inget för nu kan man se det filmade materialet på Youtube. Klicka här.

6 juli 2017

BeeConnected återuppstår i Stockholm

Förra sommarens utställning på avenyn har byggts upp igen i Stockholm. Enligt rapport någonstans i närheten av Valhallavägen. Läs mer om projektet här.

30 juni 2017

Sommarfest!

En intensiv vår avslutades med en tur med Musikflotten. God mat, skönt väder och inte minst – trevliga kollegor.

29 juni 2017

Nya stigar men hur?

Trots regn var det glada miner när barnen på Grevegårdsskolan skulle ut och inventera. En upplevelsestig planeras i Bergkristallparken och med hjälp av barnen identifierades parkens olika delar och potential.

5 juni 2017

MARELD i pressen

Terrassorundlarna på Karl Johans torg uppmärksammas i sista numret av Tidskriften Betong. Herrljunga Terrazzo har levererat.

2 juni 2017

Tårta, tal & fanfar

Kommunalråd Ann-Sofie Hermansson höll tal och klippte bandet. Saluhallen Briggens utemiljö vid tredje Långgatan har fått en välbehövlig upprustning och den skumma bakgården förvandlats till en liten fickpark med raingarden, konst, nya bänkar, planteringar och belysning.  

23 maj 2017

Mammutträd och mycket mer..

…såg vi på förra veckans studieresa till Malmö-Lund. Här får vi en omvisning av Magnus Svensson, en av skaparna till Millenieskogen.

16 maj 2017

Arkitektur på export

För två år sedan vann vi en allmän tävling på Dagö i Estland, tillsammans med arkitekterna Bornstein Lyckefors. Nu börjar projektet röra på sig och under två dagar höll vi i olika dialogprocesser med lokalbefolkningen. Läs om resan här och om projektet här.

2 maj 2017

Lek i olika länder

På HDK´s masterprogram Child Culture Design kommer studenter från bl a Italien, Spanien, Österrike och Mongoliet. I förra veckan var vi värd och gästkritiker vid en delavstämning i kursen ”Mobility and play”. I diskussionen efteråt jämfördes hur svenska lekplatser står sig mot deras respektive hemländers. Ganska bra visade det sig…

26 april 2017

En plats tas i bruk II

Vårsol och skönt häng vid Saluhallen Briggen. Läs mer om projektet  här.

21 april 2017

MARELD vinner igen!

Tillsammans med Case Studio och HSB vann vi markanvisningstävlingen för nya bostäder på Gibraltargatan. Gårdsmiljön ska hjälpa boende att leva hållbart med delnings- och lånefunktioner, cykelverkstad och odlingsmöjligheter. Läs mer här.

4 april 2017

En plats tas i bruk

Vårsolen tittar fram och så gör även ungdomarna. Råda torg, etapp 2, börjar bli färdig.

3 april 2017

Skateboarding & the city

Magister David ritar och förklarar. Skateseminarium på G. Håll utkik!

30 mars 2017

Skolhusgruppen

Skolhusgruppen Västra Sverige har som syfte att sprida kunskap om planering av skolmiljöer. MARELD är representerad i styrelsen genom Fanny Davidsson.

13 mars 2017

Studiebesök

Elever vid KV konstskola besökte oss och fick en liten introduktion till landskapsarkitektyrket och några av de projekt som vi jobbar med just nu.

27 februari 2017

Fina ord om Öresjö!

”One of the Best Geometric Beach areas in the World”. Jo, tack för det. Läs Landarchs artikel här.

22 februari 2017

Inventering vid Aspens Strand

Nytt uppdrag och nya samarbetspartners! För några år sedan vann Marco Pusterla och Jesus Mateo Europantävlingen om utvecklingen av Aspen strand i Lerum. Nu är planarbetet framme vid kvalitetsprogram och där ska MARELD bidra med att säkra kvalitéerna i utemiljön. HSB, Wallenstam och Skanska kommer bygga och ingår i ett konsortium tillsammans med Lerums kommun.

7 februari 2017

Här ska det bli park!

Det kan vara svårt att tro, men här ska det senare i vår bli park…MARELD och Atelier Le Balto inventerar, skissar och planerar arbetet med Jubileumsparken.

13 januari 2017

Välkommen Svante!

MARELD växer och i veckan började Svante Soldemo hos oss. Han är utbildad landskapsarkitekt vid SLU och Köpenhamn och kommer närmast från en anställning på atelier loidl i Berlin.

20 december 2016

Ljusfest på Säteriet!

I samarbete med Förbo och Fergin genomförde MARELD ett ljusevent på Säteriet i Mölnlycke. God mat, tipspromenad, ponnyridning och en avslutande eldshow var startskottet på vårt arbete med den nya aktivitetsparken. Läs mer här.

2 december 2016

Kungen säger ja till Skate Plaza i Flen

MARELD och Pivotech har tagit fram designen till den nya skateparken på Prins Vilhelms torg i Flen. Läs mer om varför kungen var tvungen att säga ja här.

18 november 2016

MARELD får ramavtal med Varberg!

Vi ser fram emot att jobba med Varbergs utemiljöer –  här testar vi lekvärdet i Sörse stadsdelspark. Första projekt blir ett äldreboende i Träslövs trädgårdsstad.

19 oktober 2016

Vinst i Södra Värtan

MARELD har vunnit parallellt uppdrag i Södra Värtan, Norra Djurgårdsstaden. Vi ritar gemensam gård samt taklandskap för TB-gruppen och HSB. Kvarteret ligger i anslutning till ny saluhall, torg samt park och har högsta ambition vad gäller hållbarhet och arkitektur. Byggnaderna ritas av Kjellgren & Kaminsky samt Joliark.

Tidningen Sten

I sista numret av tidningen Sten finns en artikel om minneslunden och askgravlunden på Hönö. Finns att läsa här.

14 oktober 2016

Dialogarbete med Förbo

Vad blev bra, vad blev mindre bra? Halva bostadsområdet på Säteriet i Mölnlycke är redan ombyggt och nu ska nästa etapp börja planeras.  MARELD har i samarbete med Förbo genomfört en gåtur med hyresgäster och skötselentreprenör. Många kloka synpunkter framfördes, så nu är vi redo att börja rita!

7 oktober 2016

Skene torg – hur gör man ett torg aktivt igen?

Behov och rörelsemönster ändras, en plats somnar in. Skene torg lider av samma problem som många av landsortens stadsrum. Med utgångspunkt i kommunens dialogarbete, har MARELD tagit fram ett förslag som förhoppningsvis kan blåsa liv i det grå stentorget.

5 oktober 2016

Välkommen Norman!

MARELD växer och breddar sin internationella profil genom nytillskottet Norman Jans. Han är landskapsarkitekt och kommer närmast från  ST raum a. i Berlin.

23 september 2016

MARELD och Le Balto på bokmässan

Stadstriennalen gästspelar på bokmässan och en programpunkt var presentationen av de tre förslagen till Jubileumspark. Veronique Faucher från Le Balto presenterade vårt gemensamma förslag ”(e)motion landscapes”. Läs mer i GP här.

12 september 2016

MARELD firar 10 år!

MARELD fyller jämt vilket vi firade med en liten ”Back to the roots”- resa till Bohuslän. Skärkäll ekoby, skulpturpark Hunnebostrand, Gerlesborg, makrillfiske, Hallinden granit. Allt hanns med under två upplevelserika dagar.

23 augusti 2016

MARELD växer!

Vi välkomnar Hanna Gustafsson till vårt gäng på Esperantoplatsen! Hon kommer närmast från WSP och blir därmed vår 10:e medarbetare.

10 juni 2016

2:a pris!

Vilken härlig avslutning på veckan – det blev 2:a-pris i den allmänna tävlingen för Selmas park i Backa! Läs mer här.

9 juni 2016

Studieresa London

MARELD har varit på inspirerande studieresa till London.  Olympic Park, King´s Cross regeneration, South Bank och Westminster Area fanns på programmet. Flera av projekten har vår egen David varit inblandad i.

30 maj 2016

BEE CONNECTED!

Invigning närmar sig! Kom till avenyn och kolla in vår Pop Up-park ”BEE CONNECTED”.  Det är ett samarbetsprojekt mellan MARELD, White och Chalmers. Chalmers utvecklar en ny metod som ska förbättra konnektiviteten – de gröna kopplingarna – och därmed öka binas överlevnadschanser i staden. Det skapar inte bara bättre förutsättningar för bin, utan för alla stadens invånare. Läs mer här.

17 maj 2016

Välkommen Jonas!

MARELD välkomnar Jonas Lööv. Han kommer att jobba 50% med sitt X-jobb och 50% på MARELD. Examensarbetet berör urban odling samt hur detta kan skapa kvaliteter i det offentliga rummet.

 

 

22 april 2016

Arbetet med Jubileumsparken är igång!

Strax före påsk fick vi veta att MARELD tillsammans med Berlinbaserade Le Balto var en av tre utvalda team som ska  jobba med Jubileumsparken. I veckan drog arbetet igång med ett gemensamt platsbesök. Läs mer om projektet här.

 

29 mars 2016

Byggplats Karl Johans torg

Tårtan har landat – terrassomurarna är på plats.  Gräsmattor, planteringar och en del markbeläggningar återstår, men leråkern börjar långsamt återfå formen av park.  Trollhättan har snart återfått sin finpark, även kallad ”Tårtan”.

15 mars 2016

Pitch & Match

Nu börjar nästa steg i Sege Park-tävlingen. MARELD, Hifab och Kjellgren & Kaminsky var i Malmö på en Pitch & Match-träff med intresserade byggherrar. Intresset kring vårt förslag ”Circularity” var stort. Läs mer här.

 

11 februari 2016

Sweden Green Building Council

MARELD är numera stolt medlem i Sweden Green Buildning Council.
Läs mer om organisationen här.

4 februari 2016

MARELD finalist i innovationstävling

Vårt förslag i Nordic Built Cities Challengetävlingen har utvalts som en av de fyra finalisterna! MARELD tog fram förslaget Circularity! i samarbete med Kjellgren Kaminsky, Hifab och Linnalabor. Kort sagt var uppgiften att utveckla ett stadskvarter som består av olika klimatsmarta lösningar både i byggnader och i den offentliga miljön, men det var lika viktigt att området är ekonomiskt överkomligt och attraktivt för alla. Tävlingsområdet ligger i Sege Park, Malmö.

Vi är glada att få fortsätta med arbetet i den andra etappen!

Läs mer om förslaget och tävlingen här.
Foto: Sanna Dolck.

26 januari 2016

Byggplats Öresjö

Vinter och frost. Folktomt, förutom byggjobbarna som är på god väg att färdigställa badplatsen vid Öresjö. Vi ser fram emot sommarens badsäsong! Läs mer om planerna här.

 

29 december 2015

Nytt uppdrag för Akademiska hus

Högskolans entré i Skövde är anonym och svår att hitta. MARELD har fått i uppdrag att studera entrésituationen tillsammans med intilliggande gata och ta fram en utformning som i högre grad välkomnar nya besökare och prioriterar fotgängare framför bilar.

7 december 2015

Tårtkalas

Vi gratulerar våra kontorsgrannar på AL Studio till hedersomnämnande i Europan 13!

Lokal, Urban och Metropolitan?

Mareld var en del av expertpanelen som deltog i Architecture & Urban Design studenternas första programworkshop i november. Studenterna presenterade deras analys och gestaltningsförslag för Kvarnby-Forsåker / Mölndal Centrum- Åby / Marieholm. Det var verkligen spännande att vara med i en sådan kreativ arbetsmiljö! Fotokredit: Lin Tan, Liljewall arkitekter.

2 december 2015

Orientaliska mattor på Mölndals torg

MARELD har tagit fram förslag på upprustning av Mölndals torg. För den konstnärliga bearbetningen står Åsa Maria Bengtsson. Läs mer i dagens GP här.

 

13 november 2015

Södertälje kommun på studiebesök

Som ett led i MARELDs + AL Studios arbete med Södertälje kommun, guidade vi deras plan- och bygglovsarkitekter runt i Göteborg. Turen gick främst till nybyggda och planerade stadsomvandlingsprojekt runt Göta älv.

16 oktober 2015

Regnträdgårdar i Gryaab

Gryaab i Göteborg växer och MARELD har designat två nya raingardens för utemiljön. Tanken är att visa alla besökaren hur man kan nyttja vattnet innan det rinner ner i avloppssystemet. Användning av regnträdgårdar kan hjälpa till att minska trycket på reningsverket under regniga månader.

21 september 2015

Formlunch september

Månadens formlunch gick till Actionparken bakom Bergakungen. Där hade kontorets skateproffs – David – en lektion för oss andra stelbenta amatörer.

25 augusti 2015

Aktivitetspark i Södertälje

MARELD har valts ut att hjälpa Södertälje kommun att ta fram förslag  på en ny aktivitetspark. Den ska ligga på Slussholmen, mitt i stan och mitt i vattnet, och bli Södertäljebornas nya huvudpark. Dialogarbetet med stadens invånare kommer få stort fokus. Vi samarbetar med ÅF Lighting och AL Studio i detta projekt.

14 augusti 2015

Snart invigning !

Murarna är på plats, det mesta av stenen lagd och snart är Guldsmedsplatsen i Landvetter färdig att tas i bruk.  Den 29 augusti blir det invigning.

2 juli 2015

Kommande utveckling av gården bakom Saluhallen Briggen

Trevliga förändringar har skett på Tredje Långgatan och spännande projekt är igång även på Saluhallen Briggens innegård. Jobbet kommer att fortsätta under sommaren och hösten och det ska bli ett grönt parkstråk som kopplar samman Fjärde- och Tredje Långgatan.

18 juni 2015

Nytt uppdrag på Eriksberg

Vi ska tillsammans med Semrén & Månsson ta fram ett kvalitetsprogram för Celsiusgatan, ett angränsande kvarter till Kvarnenområdet  på Eriksberg. Foto taget från takterrassen på Eriksbergsvarvets gamla huvudkontor, en byggnad som naturligvis ska vara kvar.

8 juni 2015

Studieresa Helsingfors-Tallinn

MARELD har, tillsammans med våra kontorsgrannar på AL Studio, varit på en 4 dagar lång studieresa till Helsingfors-Tallinn.  Nya bostadsområden och spännande förnyelseprojekt av gamla industriområden stod på programmet.

25 maj 2015

MARELD fortsätter jobba med Öresjö

Medan byggstart för etapp 1 närmar sig, påbörjar vi projekteringen av etapp 2. Munkeboviken kommer få en upprustning med speciellt fokus på handikappanpassning och barnvänlighet. Läs med om projektet här.

22 maj 2015

Lekplats för tjejer i Kungälv

MARELD designar en lekplats i Komarken i Kungälv med fokus på tjejers behov och önskemål. Arbetet tar avstamp i  kommunens workshop med mellanstadietjejer i området.

10 april 2015

1:a pris i allmän tävling!

Vi har tillsammans med arkitekterna Bornstein Lyckefors vunnit första pris i allmän tävling på Estniska Dagö med vårt förslag Kärrdal ! Uppgiften var att förnya torget i huvudorten Kärdla och skapa nytt liv i stadskärnan med bland annat en ny saluhall och ett nytt kulturhus. Idag domineras den avlånga platsen av trafik och parkering. Vårt förslag delar upp platsen i ett vinter- och sommartorg och skapar en offentlig miljö i mänsklig skala där kultur, marknad och grönska möts.
Klicka här att se alla bidragen.

1 april 2015

2:a pris i allmän tävling

MARELDs förslag Ridade Vahel (Mellan raderna) vinner 2:a pris i allmän tävling i Estniska Tamsalu. Uppgiften var att utveckla en park där stommen utgörs av 100 nyplanterade ekar. Parken blir en del av 100-års jubileet för Estland som nation.

25 mars 2015

Workshop i Kragerö

Arbetet med Kirketomta i Kragerö fortsätter. Under en intensiv dag hade vi workshops med både ungdom och allmänheten. Vi fick många bra och positiva inspel för det vidare arbetet.

18 mars 2015

Ännu ett ramavtal!

MARELD tar förstaplatsen i upphandling om ramavtal FÖRBO.

11 mars 2015

Formlunch Frihamnen

Månadens formlunch gick till Frihamnen och de nya projekt som tillkommit sista tiden. Spännande, en plats att återkomma till när grillsäsongen närmar sig.

10 mars 2015

Ett väglandskap växer fram

Vid första anblick endast ett brunt, marsdystert vägbyggarlandskap. Sen ser man dem – naturstensmurarna. De är  en del av gestaltningsprogrammet som MARELD tog fram för Ulricehamns infarter. Detta kan bli bra!

16 februari 2015

Välkommen David!

Från slutet av februari välkomnar MARELD David Gough som ny medarbetare. Han kommer ursprungligen från UK/Wales där han bl a jobbat 10 år på Capita Symonds Ltd i London. Senast kommer David från Varbergs kommun där han ansvarat för spännande projekt såsom Spööökitetsparken och Stadsdelsparken i Sörse. Förutom en kunnig och erfaren landskapsarkitekt är David en skicklig skejtare vilket gör honom till en av landets få skatepark specialister. Nu blir det fart på Esperantoplatsen…

6 februari 2015

Design for urban wildlife

Chalmers Arkitektur bjuder in till seminariet ”Design for urban wildlife”. Med utgångspunkt i Martin Allik’s examensarbete diskuteras frågan –  Hur kan design och planering bidra till bättre biologisk mångfald i staden? Seminariet vänder sig till alla som sysslar med stadsgestaltning i Göteborg – akademi, kommun och privat sektor. Läs mer här.

2 februari 2015

Ännu ett designpris till Roger!

Under pågående designvecka i Stockholm, och kvällens gala på ELLE Decoration Swedish Design Award 2015, tog vår käre hyresgäst Roger Persson hem priset för årets badrumsprodukt. ”Front” heter den hyllade serien, producerad av Svedbergs. Det var andra gången Roger+Svedbergs fick detta pris!

28 januari 2015

Nya projekt i Ryssland

Under våren stöttar vi Semrén och Månsson  i ett antal ryska projekt. För nuvarande gäller det ett Hospice utanför Sankt Petersburg samt ett nytt större bostadsområde i Krasnoyarsk (Öster om Novosibirsk).

 

20 januari 2015

Välkommen Karolina!

Planeringsarkitekt Karolina Örneblad har börjat på AL Studio som delar lokal med MARELD. Hon kommer närmast från SBK, Göteborgs Stad.

Kul med förstärkning kring fikabordet!

17 december 2014

Grattis Martin!

Martin har fått godkänt på sin uppsats ”Exploring urban habitats in the center of Gothenburg”, Chalmers Architecture. Uppsatsen reder ut begreppen vad gäller urbana habitat med fokus på växter och fåglar. Dvs hur kan vi bygga en tät, grön stad med rik biologisk mångfald?  Nedslagsplatsen är den högst aktuella Frihamnen som står inför radikal omgestaltning med nyss avslutad markanvisning samt planering av Jubileumsparken.

Öppet seminarium hålls på Chalmers 14-16 januari 2015.

2 december 2014

Nytt uppdrag i Ed

MARELD har fått i uppdrag att ta fram  förslag på hur man kan utveckla de sjönära parkstråken i Ed. Vi har sedan tidigare jobbat med det kommunala bostadsbolagets utemiljöer och ser fram emot att även förbättra de offentliga parkerna.

18 november 2014

MARELD jobbar vidare Kyrkparken i Skövde

Nu när den invändiga renoveringen är klar, är det utsidans tur.  Kyrkan ska få en tydligare entré och omgivande parkytor rustas upp. MARELD tog 2011 fram ett förslag som ska projekteras. Läs mer här.

26 oktober 2014

Vinst i allmän tävling i Norge

MARELD landskapsarkitekter blev glada vinnare i den allmänna tävlingen för Kirketomta i Kragerö. Detta i konkurrans med flera välrenommerade, inhemska kontor. Det är en kär plats bland Krageröborna och planen är att den ska stå klar till stadens 400-årsjubileumet 2016.
Läs om förslaget i lokalpressen här .

 

20 oktober 2014

Norsk förskola invigd

För ett par år sedan ritade vi utemiljön vid en förskola i norska Sarpsborg. Nu är den invigd! Läs mer om projektet här.

9 oktober 2014

Grönstruktur i Mölndalsåns dalgång, del 2

MARELD får förtroendet att fortsätta arbetet med att utveckla grönstrukturen i Mölndalsåns dalgång. Uppdraget är baserat på ett tidigare parallellt skissuppdrag som vi deltog i tillsammans med två andra kontor. Nu ska idéer och principer tas fram för hur attraktiva gröna stråk och platser ska kunna skapas i dalgången, från Liseberg till Mölndals centrum. Vårt arbete ska utgöra ett av underlagen till den fördjupade översiktsplanen för Mölndalsåns dalgång som Göteborgs Stad och Mölndals stad nu tar fram.

24 september 2014

Innovatumtrappan har fått färg!

Nu börjar även färgerna komma på plats. Läs mer om Innovatumtrappan här.

19 september 2014

Då var PARK(ing)day igång!

Detta är ett världsomspännande evenemang som återkommer den tredje fredagen i september varje år.  Konstnärer, formgivare och vanliga medborgare omvandlar parkeringsplatser till tillfälliga offentliga parker. Parkeringsavgiften är betald, så allt sker på lovligt vis. Läs mer på PARK(ing)day´s hemsida här. För fler foton av vad som sker på gatorna runt Esperantoplatsen – leta upp MARELD´s facebooksida här.

16 september 2014

Vad är det med alla gröna stolar?

Tja, vänta och se…

5 september 2014

Nygammalt uppdrag i Trollhättan

MARELD fortsätter jobbar med Karl Johans torg i Trollhättan. Denna gång med speciellt fokus på kopplingen till omgivande gator.

1 september 2014

Invigning på Nordängen!

Mingel, mat och tal. Så var äntligen Nordängens äldreboende klart för inflyttning och Sinnenas trädgård färdig att upplevas. Humlor surrade i planteringarna, vars komposition vår kollega John Tizzard har stått för och vattenspelet porlade stillsamt. Ska bli spännande att se hur denna gård utvecklas. Läs mer om Nordängen i Ttela´s artikel här.

29 augusti 2014

Tjuvtitt

A stairway to heaven? Fortsättning följer…

2 juli 2014

Formlunch Eriksberg

Månadens formlunch gick till Eriksberg. Nybyggda bostadgårdar var målet och vi lät oss inspireras av vegetation på höjden.

19 juni 2014

Innovatums nya trappa – snart byggstart

Vårt uppdrag att se på en temporär torgbildning vid Innovatum närmar sig byggstart. Genom att bygga in ett sophus med en trappkonstruktion skapar vi en flexibel möbel för alla årstider. Det blir en plats att hänga för alla, såväl restauranggäster som andra besökare, en samlingspunkt för flera verksamheter i närheten. Med minitrappor och färgstark målning på mark signaleras platsen från omgivande gator.
Läs mer om projektet i här.

18 juni 2014

Studieresa Berlin

MARELD upplevde under tre dagar Berlin, till fots och på cykel. Vi har bland annat studerat hur nedlagd infrastuktur som järnbanegårdar och flygplatser omvandlats till parkmiljöer, olika sätt att hantera platser för minnen och monument, stadsodling mm.

5 juni 2014

Formlunch Simonsland

Månadens formlunch gick till Simonsland i Borås. Konstsilkes gamla funkisfabrik har fått nytt liv och det uppstår spännande möten mellan ny och gammal arkitektur. Vi fick en trevlig omvisning av Dominic Wansbury, en av arkitekterna på DTH som har arbetat med projektet genom många år.

30 maj 2014

Slutbesiktning Riksbyggen brf

Renoverad gård på bjälklag färdigställd med uteplatser och detaljer i lärk, gröna växter och blommande fyrverkeripjäser (blomsterlök).

 

 

16 maj 2014

Byggplats Nordängen

Det är febril aktivitet på Nordängens äldreboende för att få allt på plats till invigningen den 1 september. På innegården har man kommit långt och det är i stort sett bara planteringarna som återstår.

9 maj 2014

MARELD nyanställer

Under veckan har vi välkomnat vår sjunde medarbetare – Charlotte Sellbrandt. Hon är utbildad landskapsarkitekt och tillför kontoret värdefulla erfarenheter från sina studier och anställningar i  Danmark och Tanzania. Läs mer om Charlotte här.

5 maj 2014

Pilotprojekt – tillfälliga platser

MARELD ska under våren arbeta med ett pilotprojekt på Innovatumområdet i Trollhättan. Genom temporära platsbildningar ska vi undersöka om det går att förändra hur människor använder en miljö. Projektet utförs  i samarbete med Trollhättans kommun och Trollhättan Tomt AB och om det faller väl ut kan det bli en arbetsmetod för framtida projekt.

28 april 2014

Tävlingsvinst på helig mark

MARELD har bistått KUB Arkitekter och skulptören Pål Svensson i framtagandet av tävlingsförslaget ‘Vattnadal’. Förslaget  kammar hem full pott i tävlingen om ny kvävereningsanläggning och driftcentral på Göteborgsregionens stora renigsverk GRYAAB. En anläggning som varit föremål för Sienapriset 1998, genom Jan Räntors och Kaspar Salin priset 2010, genom KUB arkitekter.

KUL!

Se länk

 

 

2 april 2014

Formlunch Kungsbacka

Vi passade på att utnyttja det soliga vädret och gjorde en lunchutflykt till Kungsbacka och deras nyligen upprustade torg.

30 mars 2014

En takträdgård i Oslo…

..var ett av flera intressanta landskapsprojekt visades upp på  Fagdagen. Från MARELD fick Fanny, Martin och Linda ta del av det nya som sker längs Oslos sjöfront .

12 mars 2014

Byggplats Nordängen

På Nordängens äldreboende i Sjuntorp byggs det nytt, och innegården börjar ta form. Kul att se det vackra stenarbetet av Oscarssons Mark & Entreprenad.

9 mars 2014

MARELD jobbar vidare med Öresjö

För ett par år sedan tog vi fram ett förslag på hur friluftsområdet med de populära badplatserna vid Öresjö kan utvecklas. Nu börjar projekteringen av upprustningens första etapp.

28 februari 2014

RÅDABÄNKEN

MARELD har utvecklat en platsspecifik bänk för Råda Torg i samarbete med vår sambo Roger Persson design. Bänken bygger på idén om att det skall finnas en plats föra alla – stor, liten, gammal eller ung…

 

13 februari 2014

MARELD välkomnar ny hyresgäst

Planarkitekt Johan Altenius från AL Studio hyr från och med februari kontorsplats av oss. Kul med fler ansikten runt fikabordet tycker vi.